miercuri, 29 aprilie 2009

Profesorul Neculai Chifan este susţinut de studenţi, însă nu şi de Ligă

Un grup de studenţi de la Universitatea "Dunărea de Jos" au strâns o listă cu semnături pentru susţinerea lui Nicolae Chifan, profesorul filmat de reporterii televiziunii Realitatea în timp ce primea 100 de euro, în schimbul unei lucrări de licenţă. În acelaşi timp, Liga Studenţilor Galaţi (LSG) trimite mass-mediei locale un comunicat prin care declară următoarele : 1. Liga Studenţilor Galaţi susţine orice demers de eliminare din cadrul mediului academic a practicilor de acest gen; 2. Solicităm Senatului Universităţii, în cazul în care va fi găsit vinovat de către comisia de cercetare disciplinară, să ia cele mai drastice măsuri administrative împotriva celui în cauză, inclusiv desfacerea contractului de muncă; 3. Orice încercare de scuză “e un profesor bun” nu face decât să ascundă gravitatea faptelor de care este acuzat Nicolae Chifan; Documentul este semnat de preşedintele Ligii Studenţilor Galaţi, Dorin Coteţ.
Profesorul acuzat că a luat mită şi-a dat, ieri ,demisia din funcţia de prodecan şi din cea de Senator al „Dunării de Jos”. În cazul în care se va demonstra că a luat mită, rectorul Universităţii „Dunărea de Jos”, susţine că profesorul nu ar trebui să mai fie lăsat să profeseze. Potrivit lui Mânzu, verdictul în cazul profesorului Chifan ar putea fi dat în cel puţin două săptămîni.
Neculai Chifan este profesor doctor în matematică, cercetător, autor a 25 de lucrări ştiinţifice şi 10 cărţi de specialitate, şi are peste 25 de ani de experienţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu