marți, 24 februarie 2009

Primarul Nicolae dă afară 30 de angajaţi din Primărie


În urma hotărârii guvernamentale prin care fiecare administraţie locală trebuie să îşi reducă cheltuielile cu 15 la sută, primarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae, a anunţat, marti, că instituţia pe care o conduce va disponibiliza 30 de salariaţi. Întrebat fiind pe ce criterii vor fi daţi oamenii afară, primarul Galaţiului, Dumitru Nicolae a răspuns sec: „Vom disponibiliza un număr de 30 de angajaţi din Primărie, pentru că este an de criză şi trebuie să reducem din cheltuieli. Datul afară e simplu, în fiecare an se fac caracterizări, iar fiecare şef îşi evaluează subordonaţii”, a explicat Nicolae. Tot ca măsură anti-criză Primăria Galaţi va mai reduce iluminatul public şi deplasările aleşilor locali. „ Vom reduce pierderile de apă în reţele, încălzirea în scoli, deoarece se consumă prea mult, iluminatul public (îl aprindem mai târziu şi îl oprim mai devreme), tot ce este legat de gunoaie, strângem plasticul şi îl valorificăm, deplasările consilierilor în străinătate vor fi reduse, şcolarizarea personalului se va face numai în Galaţi, am redus cota de motorină şi benzină la jumătate şi urmează să umblăm şi la partea de convorbiri telefonice”, a spus Dumitru Nicolae.
Paradoxal, în ultima lună a anului 2008, Primăria Galaţi a achiziţionat 50 de laptopuri destinate aleşilor locali. Soluţia, deşi modernă şi comodă, nu explică şi faptul pentru care s-au achiziţionat 50 de laptopuri, în condiţiile în care numărul consilierilor locali este de 27.
Potrivit primarului şi bugetul local va avea de suferit în cursul anului 2009, în condiţiile în care criza financiară-economică va reduce tot mai mult activităţile economice din municipiu, rezultând încasări mai mici din impozitul pe venit.
Primăria Galaţi are, în acest moment, 600 de angajaţi, dintre care 450 sunt funcţionari publici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu