luni, 6 decembrie 2010

Bâlbâiala Consiliului Local/Biletele de maxi taxi şi Transurb nu se mai scumpesc!


Majorarea cu 50 la sută a tarifului de transport local nu va mai fi pusă,deocamdata, în aplicare deoarece hotărârea de Consiliu Local nu este valabilă. Consilierul local Picu Apostol Roman ne-a spus că hotărârea de CL nu a întrunit numărul necesar de voturi, respectiv 14 voturi.

Mai exact, era necesar votul a jumătate plus unu din numărul consilierilor locali aleşi.

"Probabil că de vină a fost vâlva care s-a creat în şedinţa respectivă. Consilierii locali PSD şi PNL erau mai atenţi să mă facă pe mine populist decât să fie atenţi dacă se întrunesc voturile necesare. Pentru ca hotărârea să treacă era nevoie de prezenţa a jumătate plus unu din numărul consilierilor aleşi. Au fost doar 13 voturi şi ar fi trebuit să fie 14", ne-a declarat Picu Apostol Roman.

"Am discutat cu domnul Grigore Matei, secretarul Consiliului Local, şi mi-a confimat faptul că hotărârea de Cl nu este valabilă. Conform legii, ar fi fost nevoie de jumătate plus unu din numărul consilierilor locali aleşi. În consecinţă, proiectul nu va primi avizul intrare în legalitate", ne-a spus consilierul local Viorel Trif.

„Este o greşeală a preşedintelui de şedinţă al Consiliului Local. Dacă cunoaşte legea, nu trebuia să permită să treacă această hotărare”, ne-a declarat consilierul local Daniel Apetrăchioaie.

În aceste condiţii, hotărârea de CL nu va mai ajunge pe masa prefectului judeţului Galaţi, Cosmin Păun, pentru validare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu