luni, 6 iulie 2009

Judeţul Galaţi, codaş la promovabilitatea examenului de bacalaureat

Judeţul Galaţi înregistrează cel mai mic procent de promovabilitate la Bacalaureat, de 59,82%, cu 5 procente peste nivelul anului trecut. Potrivit datelor centralizate de către Inspectoratul Școlar Județean, la Galaţi, dintr-un număr de 5853 de elevi doar 3501 (59,82%) au obţinut au absolvit examenul de bacalaureat, iar 2.336 (39,91%) au fost declaraţi respinşi. Un număr de 2225 de elevi au obţinut media 5, în timp ce 111 elevi au obţinut între 5 şi 5,99, 782 de elevi au obţinut medii între 6 şi 6,99, 1080 de elevi au obţinut medii între 7 şi 7,99, 988 de elevi au avut rezultate între 8 şi 8,99, 648 au obţinut medii între 9 şi 9,99, şi doar trei elevi au promovat examenul de bacalaureat cu nota 10. Niciun liceu din Galaţi nu a obţinut promovabilitate de 100%, şi doar trei elevi, de la Colegiul 'Vasile Alecsandri', au obţinut media 10. Reprezentanţii ISJ susţin că vor demara o serie de controale la liceele şi grupurile şcolare unde s-au obţinut rezultate slabe la examenul de bacalaureat. Măsuri se vor lua la liceul „Tudor Vladimirescu”, unde doar un elev din 19 a absolvit examenul, dar şi la liceele şi grupurile şcolare unde s-a înregistrat o promovabilitate sub 40 %. „Se va face o evaluare serioasă a managementului din aceste unităţi. Acolo unde constatăm lipsă de performaţă se vor lua măsuri drastice. Aceşti directori de şcoli trebuie să arate performanţă. Nu a cerut nimeni prmovabilitate de 100%. Nu vorbim de întrecere socialistă în învăţământ, dar nu este posibil ca la un colegiu, cum este cel din Tecuci, ca mai mult de un copil din doi să nu ia bacalaureatul. Din păcate, nivelul învăţământului gălăţean nu este unul mulţumitor”, a afirmat Doru Resmeriţă, inspector general la Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi. Potrivit reprezentanţilor ISJ, în ultimii cinci ani la nivelul judeţului Galaţi nu s-a mai înregistrat un procent de promovabilitate la BAC de peste 75%. Anul trecut doar 55 la sută dintre candidaţi au promovat examenul de bacalaureat.
A doua sesiune a Bacalaureatului se va organiza în a doua parte a lunii august. Perioada de înscriere este 12-17 iulie. Fiecare elev se va înscrie la liceul sau grupul şcolar pe care l-a absolvit.

Peste 1800 de contestaţii depuse la BAC

Un număr de 1.834 de contestaţii au fost depuse de către elevii nemultumiţi de rezultatele obţinute la examenul de bacalaureat din acest an. Inspectorul şcolar general adjunct Laura Marin din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi ne-a comunicat că cele mai mari nemulţumiri au fost în privinţa notelor la Matematică – 685 şi Limba şi Literatura Româna- 641. Lucrările vor fi recorectate în perioada 6, 7 ,8 iulie, iar rezultate finale vor fi publicate pe 9 iulie.
Printre liceele care au obţinut rezultate bune se numără Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", unde promovabilitatea a fost de 99,50%, colegiul "Emil Racoviţă”, Seminarul Teologic „Sf. Apostol Andrei”, şi Colegiul „Costache Negri”. Cele mai slabe rezultate s-au înregistrat la grupurile şcolare, unde procentul de promovabilitate a fost sub 40%. Cel mai mic rezultat s-a obţinut însă la Grupul Şcolar "Tudor Vladimirescu", unde doar un elev a promovat examenul de bacalaureat.
Cei 2.336 de elevi gălăţeni care nu au absolvit examenul de bacalaureat au ocazia să fie testaţi la cea de-a doua sesiune, care va avea loc în a doua parte a lunii august. Perioada de înscriere este 12-17 iulie. Fiecare elev se va înscrie la liceul sau grupul şcolar pe care l-a absolvit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu