joi, 23 aprilie 2009

PS Casian pregăteşte instalarea lui Sergiu Dumitrescu la Direcţia de Cultură şi Culte


Un grup de oameni de cultură, format din 31 de inşi, vor să împiedice numirea lui Sergiu Dumitrescu (PSD) la şefia Direcţiei de Cultură şi Culte Galaţi, instituţie condusă în prezent de profesorul Sergiu Tofan. Lista semnăturilor este deschisă de preşedintele Societăţii Scriitorilor „Costache Negri” - Sterian Vicol, şi este completată de diverşi poeţi, scriitori, muzicieni, pictori, profesori, din judeţul Galaţi. Respectiva listă se intitulează „un vot de blam pentru viitorul director al Direcţiei de Cultură şi Culte” şi prezintă o serie de calamnităţi şi escrocherii produse de-a lungul timpului de Sergiu Dumitrescu. Despre pesedistul Sergiu Dumitrescu e musai să punctăm că a fost o catastrofă pentru instituţiile de cultură din Galaţi. De pildă, în perioada 2001-2004, cât timp a fost director al Centrului Cultural „Dunărea de Jos” S.G a irosit zeci de miliarde de lei în proiecte care s-au dovedit a fi de prisos. Bineînţeles, toate aceste proiecte s-au născut la dorinţa şi sfaturile PS Casian şi cu voia lui Gogoncea, preşedintele Consiliului Judeţului la acea vreme. După ce S.G a fost demis din funcţie pe cauză de escrocherii financiare, naşul Durbacă şi finul Răzvan Avram au avut grijă să-i ducă la bun sfârşit opera, adică să nenorocească şi mai mult instituţiile de cultură din Galaţi. Oportunistul Sergiu Dumitrescu a mai rămas în memoria publicului gălăţean şi datorită controversatului accident de circulaţie, când (împreună cu contabila-şef) a facut zob masina Centrului Cultural. Fireşte, că nu s-a sinchisit să plătească pagubele provocate, şi mult iubitul partid a avut grijă să muşamalizeze repede accidentul la poliţie. Acest ins a fost alimentat şi întreţinut în mod constant şi de Partidul Naţional Liberal (în cadrul evenimentului anual “Premiile PNL”), semn că frăţia penelisto-pesedistă funcţionează incredibil de bine. O altă calitate defectă sau defect stricat a lui S.G este obedienţa şi slugărnicia lui faţă de P.S Casian, din care cauză şi-a atras şi renumele de „Bolovanul popii”. Aşadar, pentru a împiedica instalarea lui Segiu Dumitrescu la şefia Direcţiei de Cultură şi Culte, în calitate de preşedinte al Societăţii Scriitorilor "Costache Negri", Sterian Vicol, a apelat şi la factorii de decizie locali, respectiv primarul Nicolae, şi Eugen Chebac, preşedintele Consiliului Judeţului. Desigur, a insistat inutil. Atât primarul Nicolae cât şi Eugen Chebac au motivat că nu ştiu nimic despre instalarea ce urmează să se producă în scurt timp.
Iată şi câteva argumente pentru care oamenii de cultură din Galaţi nu-l doresc pe pesedistul Sergiu Dumitrescu în branşă. 1. În perioada 1990-1999, Sergiu Dumitrescu a fost inspector la Inspectoratul Judeţean de Cultură, perioadă în care sus-numitul nu a realizat niciun proiect cultural de anvergură. Singura manifestare (tradiţională, de altfel ) Tabăra de sculptură în metal a constituit pentru domnul Dumitrescu şi familia sa avantaje materiale despre care poate să dea relaţii d-na Marinescu, contabila şefă în acea perioadă, care a şi fost lovită cu scrumiera de inspectorul amintit.
2. Din 2001, când a fost promovat ca director al Centrului Cultural „Dunărea de Jos” şi până în 2004 când a fost demis pe cauză de escrocherii financiare (prejudiciul a fost de circa 12 .000 de euro ), Sergiu Dumitrescu nu a avut nicio iniţiativă personală privind cultura şi arta judeţului Galaţi, cheltuind sume uriaşe pentru materiale şi obiecte de inventar (vezi pianul pentru concert, caleştile de cai ş.a).
3. Prin felul comportamentul său cu subalternii, dar şi cu proprii săi colegi-artişti plastici din filiala Galaţi a UAP-Sergiu Dumitrescu a demonstrat lipsa unor calităţi de manager, lipsa de dialog cu parteneri fie gălăţeni, fie străini.
4. Vocabularul său fiind unul de cartier, dumnealui nu ştie să spună o frază corect în limba maternă, iar la scris ...e plecat prin uşa din dos a Centrului.
În consecinţă, oamenii de cultură se revoltă în zadar. Pentru că, dacă „bolovanul Popii” este susţinut de PS Casian, e mai mult ca sigur că va pune gheara pe şefia Direcţiei de Cultură şi Culte Galaţi. Atunci când PS Casian îşi bagă coada, până şi mătaniile făcute Ministrului Paleologu sunt sterile şi ineficiente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu